Sidst opdateret d. 20. maj 2022

Skjulte taxa

Hvorfor kan jeg ikke se alle arterne, når jeg søger?

Langt de fleste taxa og fund vil fremgå på de viste fundlister og søgninger i menuerne Fund, Bestem art og artsbogen. Dog er der enkelte undtagelser. For en uddybning af, hvilke taxa, der vises som standard, se artiklen Standardtaxa.

Søgninger

På Arter har vi besluttet at skjule nogle af de mange mange taxa (arter, slægter, ordner m.m.), som ikke er relevante for alle brugere, når man bruger søgefeltet i diverse menuer på Arter.

Hvis du har brug for at finde et taxon, som ikke umiddelbart vises i søgninger, kan det skyldes, at det taxon er ”skjult”. Ønsker man disse vist, kan man udvide søgningen ved at bruge ”Medtag alt” i bunden af resultatlisten.

Fund

 

Fund

Fundlisten i menuen Fund vil som standardindstilling ikke vise fund, som mangler at blive valideret. Disse kan man dog vælge at få vist ved at trykke på Medtag ikke-validerede fund under Hurtig søgninger vist til højre på siden. Ønsker man kun at tilføje fund af specifik ikke-valideret status ("Mangler artsforslag", "Ikke valideret" eller "Sandsynlighedsvalideret"), skal man åbne avancerede filtre og i feltet Valideringsstatus under Dokumentation og trykke på de valideringsstatusser man ønsker at medtage.

Valideringsstatus_Fundsøgning

 

Artsbogen

I Artsbogen vises der som udgangspunkt kun "standard-taxa". Ønsker man at få vist de øvrige taxa, skal man til højre blot fjerne fluebenet i kassen ”Standard-taxa”. Derudover vil der som standardindstilling også kun blive vist danske taxa. Ønsker man at se ikke-danske taxa, eller både danske og ikke-danske taxa, kan dette vælges ovenfor kassen "Standard-taxa".

Artsbog (1)

 

Bestem art

Under Bestem art vises alle ikke-validerede fund. Dog vil der som standardindstilling kun blive vist fund med billede, da disse oftest er lettest at validere for alle brugere. Ønsker man at prøve kræfter med at validere fund på baggrund af øvrige fundinformationer, såsom lokation, adfærd mm., skal man fjerne fluebenet i kassen "Vis kun fund med foto".

MedtagUdenFoto_BestemArt_20.04.2022

 

Nyt fund

Når man skal vælge den art man vil indtaste til et Nyt fund, men ikke kan finde den i resultatlisten, kan det være fordi arten er det vi kalder "Ikke-standard taxa". Disse finder man ved at trykke på ”Medtag alt” i bunden af resultatlisten.

Nytfund