Skrevet d.: 22. august 2022

Har du prøvet Arters billedgenkendelse?

Skrevet af: Anneliese Leithoff Christensen

Hvis du mangler hjælp til at sætte artsnavn på dit fund, kan du gøre brug af Arters billedgenkendelse. Den fungerer både på websiden og i feltappen.

Ved alle nye fund med foto vil billedgenkendelsen nemlig forsøge at beregne, hvilken art du med størst sandsynlighed har fundet. Forslaget er algoritmens bedste bud på en art, og det betyder, at den ofte rammer rigtigt, men der vil også være tilfælde, hvor den rammer forkert. Det skyldes blandt andet, at billedgenkendelsen er baseret på et norsk fotoarkiv, fordi der endnu ikke findes et dansk, der dækker alle artsgrupperne.

Du kan hjælpe med at gøre algoritmen klogere
Arter er derfor i gang med at opbygge et fotoarkiv for de omkring 35.000 kendte danske arter baseret på portalens fund med fotos. Det skal på sigt erstatte det norske arkiv, men for at fundene kan indgå i træningen af billedgenkendelsen, skal de være validerede. Du kan derfor hjælpe Arter på to måder: nemlig ved at indsende fund med gode fotos og ved at hjælpe med at validere fund.  

Billedgenkendelsen fungerer både på websiden og i Arters app og bliver trænet cirka en gang om året. Du kan læse mere om funktionen her.

Du finder Arter-appen på Google Play eller App Store ved at søge efter "Arter - indberetning".