Sidst opdateret d. 17. april 2023

Om Arter

Arter samler viden om danske arter og gør disse data tilgængelige for forskere, naturforvaltere og alle naturinteresserede.

Arter er Danmarks videnbase om de arter, der lever i vores natur. Formålet med Arter er at samle data om arter fra både private og offentlige kilder og gøre dataene tilgængelige for alle.

Ved hjælp af websiden Arter.dk eller appen 'Arter - indberetning' kan du og andre naturinteresserede få viden om Danmarks cirka 35.000 arter af dyr, planter og svampe. Samtidig kan du oprette en profil på websiden og melde fund af arter ind samt bidrage til at få artsbestemt og valideret fundene.

På den måde kan du hjælpe forskere og naturforvaltere, samtidig med at du holder styr på, hvilke vilde arter der gæster din have, altan eller den lokale park eller skov.

Hvem er organisationerne bag Arter?

Arbejdet med Arter udføres som et samarbejde mellem Miljøstyrelsen, Statens Naturhistoriske Museum, Naturhistorisk Museum Aarhus og DanBIF. Finansieringen kommer fra Aage V. Jensen Naturfond, 15. Juni Fonden og den danske stat.

Arter præsenteres af:

Mst Dk Pantone
6429Smal

 

NHM Logo Blank Aflang
Danbif

 

Med finansiering fra:

AVJNF Logo 1
15 Juni Fonden Logo RGB COLOR


Arter benytter åbne licenser fra:
Beslægtede emner