Skrevet af: Arter
Arters feltapp er ude i en ny og forbedret version. Læs her, hvilke nye funktioner og fejlrettelser den nye version indeholder.
Nye funktioner
Fejlrettelser
Beskrivelser
1. Ny forside og ændret indhold i menuen
1.1 Ny forside med flere funktioner
Appen har fået en helt ny forside med direkte adgang til aktiviteterne. Menuen er flyttet til øverste højre hjørne, hvor du også finder nye notifikationer. Ud over de klassiske funktioner ‘Indsend fund’ og ‘Genkend art’, der stadig ligger nederst på forsiden, kan du nu se en liste over alle dine fund uden at forlade appen.
1.2 Ændringer i menuen
’Se fund i nærheden’ er flyttet fra forsiden til menuen, hvor du også kan få overblik over ’Aktiviteter’ (se 2.2). ’Valider andres fund’ er flyttet fra forsiden og ligger nu i menuen under ’Nyttige links’.
Læs mere om forsiden og menuen
2. Muligt at følge og deltage i aktiviteter
2.1 Se aktuelle aktiviteter på forsiden
Fra appens forside kan du swipe dig igennem fem tilfældigt udvalgte aktuelle aktiviteter, som du kan følge og deltage i direkte fra appen, når du er ude i naturen.
2.2 Overblik over aktiviteter
Trykker du på ’Find flere aktiviteter’ på forsiden, kommer du til en liste over aktuelle aktiviteter, du kan følge og deltage i direkte fra appen. Listen kan også tilgås fra menuen.
2.3 Fremsøg fremtidige aktiviteter
Under aktuelle aktiviteter kan du også fremsøge aktiviteter, der endnu ikke er startet.
2.4 Udforsk aktivitet
Når du trykker på en aktivitet, sendes du videre til en side, hvor du kan læse om aktiviteten, udforske fund indsendt til denne aktivitet, følge aktiviteten og få besked, når der sker noget nyt.
2.5 Indsend fund på aktivitet
Fra aktivitetens siden kan du også indsende fund på aktiviteten. Det forløb, du bliver ledt igennem, indeholder de samme trin som 'Indsend fund', men der kan også være særlige felter, som fællesskabet bag den enkelte aktivitet har oprettet.
3. Se fundfotos i fuld skærm med et enkelt tryk
Billeder på fund kan nu åbnes i fuldskærmsvisning, så du kan kigge nærmere på detaljerne.
4. Billedgenkendelsen kan nu også foreslå slægter
Som på websiden kan billedgenkendelsen på appen nu give forslag på slægtsniveau, når den ikke er sikker på arten, fordi der er flere artsforslag i spil.
5. Forbedrede kortfeatures
5.1 Nyt topografisk kort kan tilvælges
Når en bruger lægger fund ind, kan det nogle gange være vanskeligt at vælge det helt rigtige sted. Det er nu muligt at vælge mellem tre forskellige korttyper, bl.a. topografisk kort, hvor kan du se højdekurver.
5.2 Venteikon, mens systemet finder position
Når du har skiftet korttype, vises et lille venteikon på skærmen, mens systemet finder den korrekte position på kortet.
Læs om placering af fund og valg af korttype
6. Se dit funds unikke ID
Hvis du har brug for at kende dit funds unikke ID-nummer, står det lige over navnet på den art, du har indsendt, når du er inde på det enkelte fund. Du kan kun se det unikke ID-nummer på fund, der er indsendt via Arter. På "eksterne" fund fra andre datasæt vises fund som "#0".
7. Indberet invasive arter
Det er nu muligt at indberette invasive arter via appen direkte fra et menupunkt under ’Nyttige links’. Du kan naturligvis også indberette invasive arter ved at trykke på ‘Indsend fund’.
1. Den teknologi, Arters app er lavet i, er blevet opgraderet
Opdateringen har primært betydning for Arters udviklere og burde ikke påvirke brugerne, men kan desværre give ustabilitet i appen i en overgangsperiode.
OBS: Hvis du som bruger oplever ustabilitet i appen, må du derfor meget gerne kontakte os med information om, hvad du har oplevet, samt hvilken model telefon du benytter.
2. ’Hvad har jeg fundet’ kræver ikke længere login
Du kan nu få hjælp til at genkende, hvad du har fundet, uden at være logget ind som bruger på Arter. Ønsker du efterfølgende at indsende fundet, skal du være logget ind på Arter.
3. Fund bliver ikke længere duplikeret på ’Dine fund’
Brugere på Android har oplevet, at de første 20 fund på listen blev indsat igen på listen ’Dine fund’. Det er nu rettet, så det enkelte fund kun vises én gang på listen.
4. Stavefejl rettet
Med denne release er der blevet rettet stavefejl hist og her.
5. Offlinekort fungerer igen, når nyt fund oprettes
Med denne release er der blevet ryddet op i kortfunktionaliteten, så det igen er muligt at placere fund på offlinekort.
6. Igen muligt at indsende fund, selvom telefonens fotocache er clearet
Der har været en fejl på appen, hvor en brugers fund ikke kunne indsendes, men kom til at stå som afventende, hvis telefonen havde foretaget en automatisk oprydning. Det problem er nu løst, men vi anbefaler, du lige logger ud og ind igen på appen.
7. Alle fund har en angivelse af, om fundet er indberettet via web eller app
På nogle fund, var det ikke muligt at se, om de var indberettet via web eller app. Det problem er nu løst.
8. Nu muligt at indsende lange kommentarer
Nogle brugere har oplevet problemer med at indsende lange kommentarer via appen, fordi tekstfeltet blev for bredt til skærmen. Det problem er nu løst.
9. Indsend fund: Levested kan nu indberettes i appen
Der har været en fejl på appen, hvor det ikke var muligt at vælge det korrekte levested under ’Tilføj flere oplysninger’. Denne fejl er nu rettet.
10. Brugere på iPhone kan igen tage foto af fund via appen
Brugere på iPhone oplever ikke længere, at de bliver sendt over i deres fotobibliotek, når de vil tage et foto af fund via appen.
11. Aktivitetslogo skal vises som cirkel
På listen over aktuelle aktiviteter blev aktiviteternes logoer vist som en firkant på iPhone. Det er nu rettet, så logoet vises som en cirkel.
12. Taxonomiudfordringer på visse aktiviteter
Når bruger valgte 'Udforsk fund' på en aktivitet med afgrænset taxonomi, vistes taxonomien for 'Alle arter'. Nu vises kun den taxonomi, der hører til aktiviteten.
13. Muligt for at uploade mere end 5 fotos på fund
Android-brugere har tidligere kunnet uploade mere end 5 fotos på fund. Det er nu rettet.
14. Lukke mulighed for at lægge fund uden for aktivitetsområde
Er en aktivitet begrænset til et afgrænset geografisk område, kan man ikke indsende fund til aktiviteten, hvis de ligger uden for dette område. Det kunne man tidligere.
15. Fejl i aktivitetsområde
Når bruger har forsøgt at indsende et fund, der var placeret uden for et afgrænset geografisk område, og forsøger at indsende fundet igen, vises det geografiske område, der knytter sig til aktiviteten, ikke. Det er der nu rettet op på.
16. Taxonliste blev ikke downloadet ved installation
Det problem er nu løst, så det er muligt at søge i taxonlisten umiddelbart efter installation af appen.
17. Forkert placering af popup
Det har været muligt at trykke på knapper på den bagvedliggende skærm, selvom en popup var åben. Det er nu rettet.
18. Manglende kortvisning på 'Se dit nye fund'
Når en bruger havde indsendt et fund og efterfølgende valgte at se detaljer på sit nye fund, kunne satellitkort ikke vises. Det kan det nu.
19. Nogle fund med foto fra fotobibliotek ender i Afrika
Nogle Android-brugere har oplevet, at fund med fotos fra fotobibliotek blev placeret langt uden for den valgte position. Det er nu rettet.
20. Brugers profilbillede vises ikke
Har bruger uploadet et profilbillede, vises det i en cirkel på appens forside. Tidligere vistes første bogstav i brugers navn.
21. Antal fund i brugerstatistik på forsiden opdateres ikke
Brugerstatistikken på appens forside fulgte ikke helt med, når bruger havde indsendt nyt fund via appen. Nu opdateres brugerstatistikken efter nogle få sekunder.
22. Meld fund på aktivitet: Popup sendte bruger tilbage til forsiden
Efter at fund var indsendt på aktivitet, fik bruger ikke mulighed for at vende tilbage til aktiviteten, men blev i stedet sendt tilbage til forsiden via knappen 'Start forfra'.
Teksten på 'Start forfra'-knappen er nu tilrettet, så den passer til relevant flow: Fra 'Indsend fund' er teksten rettet til 'Indsend nyt fund'; fra 'Genkend art' er den rettet til 'Genkend ny art' og fra aktivitet er den rettet til 'Nyt aktivitetsfund'.
23. Dynamisk tekststørrelse på iOS ødelægger tekstens læsbarhed
Brugere på iPhone, der justerede tekststørrelsen op, kunne ikke se, hvad der stod på skærm og knapper, fordi teksten ikke kunne være på skærmen. Det er nu ændret, så appen ikke længere understøtter dynamisk skrift.
24. Metadata kan ikke fjernes efter valg
Når en bruger ville tilføje flere oplysninger til sit fund og valgte metadata, kunne det valgte ikke fortrydes, kun ændres til en anden værdi. Nu kan bruger også fortryde det valgte og rense feltet, så det står tomt.
25. Aktivitetslink er ikke klikbare
Links i beskrivelse af en aktivitet var ikke aktive og klikbare på appen, selvom de fungerede på websiden. Nu vises klikbare links i beskrivelsen på appen i en sektion umiddelbart under beskrivelsen.
26. 'Dine fund' viser ikke korrekt valideringskode
Tidligere blev alle fund på oversigten 'Dine fund' vist med koden for manglende validering. Nu kan bruger se korrekt valideringsstatus på sine fund.
27. 'Se alle dine fund'-link fungerer ikke
Knappen 'Se alle dine fund' var ikke aktiv på Android. For at se sine fund måtte bruger trykke på antal fund i brugerstatistikken. Nu er begge dele muligt.
28. Artsforslag vises ikke altid
Brugere på Android har oplevet, at de ikke altid fik artsforslag med det samme, når de uploadede et billede af et fund. Det gør de nu.