Skrevet d.: 10. september 2021

Sommerens fund på Arter

Skrevet af: Arter

September markerer begyndelsen på efteråret. Men inden hjernen begynder at indstille sig på fugletræk, mos-opblomstring og gyldne blade på træerne, er der tid til at tage et kig på sommerens fund på Arter.
Fra månederne juni, juli og august er der blevet indberettet godt 40.000 fund på Arter af Arters brugere.

Sommeren har budt på 2 nye arter for Danmark. Dels en træbuk, Stictoleptura fulva, og dels en snudebille, Echinodera hypocrita.

Derudover er det især sommerfugle, der er blevet lagt ind. Faktisk indtager arter af sommerfugle 8 af pladserne på en top10 over sommerens mest indberettede Arter. Nældens takvinge topper listen med i alt 301 fund og efterfølges af græsrandøje, almindelig blåfugl, admiral og dagpåfugleøje.

Se listen over sommerens arter

Hvis vi kaster et blik på rødlisten, altså truede og sårbare arter i Danmark, ligger bomlærken i front med 90 indberettede fund i løbet af sommeren, efterfulgt af butsnudet frø og markfirben.
Se listen over sommerens fund af rødlistede arter. Du kan se listen over sommeren fund af rødlistede arter her: 

Lige så spændende er det naturligvis at se på, hvilke arter der er blevet meldt færrest fund ind af. En række arter har på nuværende tidspunkt kun ét valideret fund fra sommermånederne. Det gælder eksempelvis sommerfuglen jomfrubjørn, mariehøneedderkop, vendehals og ilder.
Der er mange andre spændende tal og fund at dykke ned i, hvis du besøger fundsøgningen på Arter.