Sidst opdateret d. 24. november 2022

Arters feltapp

Arter har udviklet en mobiltelefonapp, som kan bruges til se, hvad der er gjort af fund i nærheden, og til at indberette egne fund. Læs her om, hvor du kan downloade den og hvilke systemkrav der stilles.

Arters feltapp

Med Arters feltapp kan du registrere arter, når du finder dem i naturen. Hvis du er offline eller har dårlig internetforbindelse, vil appen sørge for at gemme dine fund og indsende dem, når du igen har god forbindelse.

Arters feltapp er knyttet til hjemmesiden for Arter, arter.dk.

Appen er ikke fuldt udbygget, og den vil med tiden få flere funktioner. App'ens centrale funktion er at brugere skal kunne indberette fund, mens du står ude i naturen samt at kunne se fund i nærheden.

 

Screenshot 20210331 150444 Dk.Mst.Arter
Screenshot 20210331 150734 Dk.Mst.Arter

 

Andre dele af appen vil lede dig hen til hjemmesiden arter.dk.

Værd at huske.

Installér appen et sted, hvor du har god internetforbindelse, gerne med adgang til wi-fi.

Appen findes i en version til Apple-telefoner.

Og til Android-telefoner.

Det er muligt at oprette sig som bruger af Arter direkte fra appen, men det kan være lettere at gøre fra en PC, og når man er et sted med god internetforbindelse.

 

Systemkrav:

iOS: Kræver minimum en telefon med iOS 10.0 eller nyere, og en iPhone 5S eller nyere. Kræver minimum 140 MB Fri lagningsplads.

Android: Kræver minimum Android Lollipop eller nyere (v. 5.0+). Kræver 1024 MB ram eller mere. Kræver minimum 70 MB fri lagringsplads.

Kræver internet ved første opstart til login og hentning af taxonliste.

Det kræver en konto på Apples App Store eller Googles Play at hente appen.


Offlinekort

Under installationen af appen vil du blive tilbudt at downloade offlinekort (der er to muligheder, høj opløsning, som kræver 385 MB fri plads på telefonen, eller mellemhøj opløsning, som kræver 125 MB fri plads).

Du kan godt vælge ikke at downloade kort, men det vil så ikke være muligt at se din position i felten, hvis ikke du har netværksforbindelse.

Vær også opmærksom på, at det kan tage op imod en time at hente kort i høj opløsning. Det skyldes, at kortet i virkeligheden stykkes sammen af en masse små kvadrater. Sørg derfor for at begynde at downloade kort i god tid, hvis du skal en tur ud at lede efter arter i et område med begrænset mobildækning.