Sidst opdateret d. 27. maj 2024

Opret, rediger og indsend kladder i Arters feltapp

I Arters feltapp kan du nu også oprette et fund som kladde, mens du er i felten, og gøre det færdigt senere - i appen eller på websiden.

Er du ude i felten og vil du gerne oprette et fund, uden at indsende det til validering hos andre brugere og artseksperter med det samme, kan du nu også i appen gøre brug af Arters kladdefunktion. Det gør det muligt at færdiggøre fundet på et andet tidspunkt og herefter indsende det. Dine kladder kan kun ses af dig selv og Arters administratorer.

Gem fund som kladde

Hvis du vil gemme et fund som kladde, skal du blot oprette et nyt fund ved at trykke på 'Nyt fund' på forsiden, ligesom hvis du ville indsende et fund. Udfyld alle nødvendige oplysninger- som minimum art, placering og dato og tid. I bunden af siden kan du trykke på 'Gem som kladde'. 

Du har samme mulighed, når du udfylder oplysninger om et fund fra 'Genkend art'. 

Kladder Gem Som Kladde
Kladder Din Kladde Blev Gemt

Se dine kladder

Når du har gemt din kladde, kan du se den med det samme ved at trykke på 'Se din nye kladde'. 

Vil du gerne se alle dine kladder, trykker du blot på ’Se dine fund’ på forsiden, og derefter på 'Se kladder'. Nu kan du scrolle igennem alle dine kladder, få dem vist på kortet eller se artslisten for dine kladder ved at trykke på ikonerne i højre hjørne. Hvis du vil se nærmere på en kladde, trykker på du bare på den. 

Kladder Se Kladder Knap
Kladder Listemuligheder

Rediger og indsend din kladde

Hvis du vil redigere og/eller indsende din kladde, skal du trykke på de tre punkter i øvre højre hjørne og herefter på 'Rediger fund'. Du kan nu fjerne eller tilføje fotos og rette i alle oplysninger. Modsat redigering af indsendte fund kan du her også rette i artsnavn eller artsgruppe.

Når du er færdig med at rette, kan du gemme fundet som kladde igen, eller indsende det. Når du indsender det, blivere dit fund offentligt på Arter og andre brugere og eksperter kan validere det.

Kladder Redigeringsflow

Beslægtede emner