Sidst opdateret d. 27. maj 2024

Redigér dine egne fund i Arters feltapp

Opdager du, at dit fund ikke er placeret korrekt, eller vil du gerne udskifte eller tilføje fotos eller flere oplysninger om dit fund, er det muligt at redigere fundet direkte i appen.

Har du behov for at rette evt. fejl i placering, tilføje eller udskifte fotos af dit fund - eller tilføje eller ændre oplysninger om dit fund, kan du gå ind på fundet i appen og trykke på de tre punkter i øvre højre hjørne. Tryk derefter på 'Rediger fund'. På redigeringssiden kan du folde de enktelte sektioner ud, ved at trykke på 'pil nedad'. 

Bemærk! Hvis du ønsker at rette artsnavn eller artsgruppe på dit fund, skal du i stedet trykke på 'Foreslå ny art' (se 'Beslægtede emner').

Rediger Fund Knapper
Rediger Fund Oversigt

Ret placering 

Nogle gange får appen placeret fundet forkert på kortet, og det kræver en flytning af fundets placering. Det gør du ved at folde sektionen ud, og trykke på den ønskede placering for fundet på kortet. 

Du kan justere usikkerheden med skyderen. Vi anbefaler mindst mulig usikkerhed - og, at du ikke benytter usikkerhed som en form for "sløring", da det går ud over værdien af dit fund - i forhold til forskning og myndigheder. Brug funktionen 'Slør fund' i stedet for.

Hvis du ønsker at flytte markøren til telefonens nuværende placering, skal du trykke på "sigtekornet" Og du kan naturligvis også skifte mellem de tilgængelige kort ved at trykke på 'korttype-ikonet' i øvre højre hjørne af kortet.

Rediger Fund Usikkerhed + Slør Fund Knap
Rediger Fund Korttyper + Sigtekorn

 

Slør evt. lokationen for dit fund

Når du slører dit fund, skjuler du den præcise lokation for dit fund. Andre brugere vil se et punkt, der er placeret et tilfældigt sted inden for en radius på 2000 m fra dit fund. Dvs. at dit punkt kommer til at ligge inden for en cirkel med et areal på ca. 12,6 km2. Du kan fjerne sløringen ved at trykke på krydset.

Rediger Fund Slør Fund Besked
Rediger Fund Sløret Fund


Den præcise lokalitet kan stadig ses af brugere med særlige rettigheder, dvs.  myndighederne og artseksperter.

Gem dine ændringer

 Når du har foretaget ændringer af billeder, placering og evt. tilføjet flere oplysninger, skal du huske at gemme dine ændringer.

Hvis du gerne vil kassére dine ændringer, skal du blot trykke på 'Pil tilbage' i øverste venstre hjørne, og derefter 'Fortsæt'. 

Rediger Fund Gem (1)
Rediger Fund Kasser (1)

 

Beslægtede emner

Hvis du er kommet ind på denne side fra menuen i Arters app og har brug for hjælp til andre dele af Arter, skal du klikke på ’Hjælp og support’ i topbjælken.