Sidst opdateret d. 13. juli 2023

Redigér dine egne fund i Arters feltapp

Opdager du, at dit fund ikke er placeret korrekt, eller vil du gerne udskifte eller tilføje fotos eller flere oplysninger om dit fund, er det muligt at redigere fundet direkte i appen.

Har du behov for at rette evt. fejl i placering, tilføje eller udskifte fotos af dit fund - eller tilføje eller ændre oplysninger om dit fund, kan du gå ind på fundet på appen og trykke på 'Redigér fund'.

Bemærk! Hvis du ønsker at rette artsnavn eller eller artsgruppe på dit fund, skal du i stedet trykke på 'Foreslå ny art' (se 'Beslægtede emner').

Redigerfund1 2Pix
Redigerfund2rev 2Pix

Ret placering 

Nogle gange får appen placeret fundet forkert på kortet, og det kræver en flytning af fundets placering. Det gør du ved at trykke på 'Ret' lige over kortet. Efterfølgende trykker du blot på den ønskede placering for fundet. 

Du kan justere usikkerheden med skyderen. Vi anbefaler mindst mulig usikkerhed - og, at du ikke benytter usikkerhed som en form for "sløring", da det går ud over værdien af dit fund - i forhold til forskning og myndigheder. Brug funktionen 'Jeg vil gerne sløre lokationen for mit fund' i stedet for.

Redigerfund3 2Pix
Redigerfund4rev 2Pix

 

Du kan justere placeringen, indtil du trykker på 'Gem ændringer'. Hvis du ønsker at flytte markøren til telefonens nuværende placering, skal du trykke på "den blå papirflyver”. Og du kan naturligvis også skifte mellem de tilgængelige kort ved at benytte ”kortvælgeren”.

Slør evt. lokationen for dit fund

Når du slører dit fund, skjuler du den præcise lokation for dit fund. Andre brugere vil se et punkt, der er placeret et tilfældigt sted inden for en radius på 2000 m fra dit fund. Dvs. at dit punkt kommer til at ligge inden for en cirkel med et areal på ca. 12,6 km2. 

Slørfund1 2Pix
Slørfund2 2Pix


Den præcise lokalitet kan stadig ses af brugere med særlige rettigheder, dvs.  myndighederne og artseksperter.

Gem dine ændringer

 Når du har foretaget de ændringer af billeder, placering og evt. tilføjet flere oplysninger, skal du gemme dine ændringer.

Redigerfund5 2Pix
Redigerfund6 2Pix

Beslægtede emner

Hvis du er kommet ind på denne side fra menuen i Arters app og har brug for hjælp til andre dele af Arter, skal du klikke på ’Hjælp og support’ i topbjælken.