Sidst opdateret d. 26. oktober 2022

Fællesskaber - aktiviteter

Alle brugere, der er logget ind på Arter, kan oprette aktiviteter.

Organisationen bag Arter forbeholder sig ret til at slette alle aktiviteter, der strider imod vores fællesskabs regler.

For at oprette en ny aktivitet benytter man funktionen ”Opret ny aktivitet”.

Faellesskaber8


Skriv navn på aktiviteten
For at give andre brugere et hurtigt overblik over, hvad aktiviteten handler om, kan det være en god idé at skrive sted/lokalitet først i beskrivelsen (og husk at alle ikke kender lokaliteterne i hele Danmark). Skriv f.eks. ”Rødbyhavn, Lolland – bioblitz på Danmarks sjoveste lokalitet”. Eller ”Snejbjerg ved Herning, svampetur med fælles gennemgang” i stedet for blot ”Svampetur”.

Beskriv aktiviteten
Her skriver du alle de spændende ting, der skal ske ved din aktivitet, hvad kan folk forvente at opleve, oplysninger om redskaber man skal medbringe, hvilke arter kigger I på og meget mere.

Faellesskaber9

 

Logo
Hvis I er en forening, kan du bruge foreningslogoet her, der kan sættes et hvilket som helst billede ind.

Baggrund
Indsæt et foto som baggrund på aktiviteten. Det kan være af den art(sgruppe), som aktiviteten handler om, eller et andet foto, som relaterer til aktiviteten.

Det praktiske
Alt det praktiske udfyldes efter behov.
Hvor og hvornår, hvem man kan stille spørgsmål om aktiviteten, eller hvor man kan finde mere information.

Faellesskaber10

 

Kriterier
Bruges til at fortælle systemet, hvilke regler der gælder for din aktivitet. Er den tidsbegrænset? F.eks. hvis det er en bioblitz, som kun varer én dag, eller et specialeprojekt, der varer i seks måneder.

Er der en afgrænsning i geografi, eller er alle fund fra alle steder med?

 

Faellesskaber11

 

Taxonomi
Handler din aktivitet kun om én art eller artsgruppe (f.eks. svampe) eller flere forskellige (f.eks. krondyr og ravne) eller noget helt tredje?

Brugere
Kan du bruge til at afgrænse din aktivitet til kun at gælde fund fra nogle bestemte brugere.
BEMÆRK, at alle brugere kan stadig se og følge din aktivitet – det handler kun om hvilke brugeres fund, du viser som en del af aktiviteten.

 

Faellesskaber12

 

Validering
Bruges til at beslutte, om fund, der vises på aktiviteten, alene skal være validerede fund, eller om alle fund skal indgå – også ikke-validerede fund.

Administratorer
Er brugere, der kan rette i OG slette aktiviteten. Altså din mulighed for at dele administrationen med andre Arter-brugere. Bemærk, at Arters medarbejdere ALTID har mulighed for at ændre og slette aktiviteter. Dette vil naturligvis kun ske i samarbejde med aktivitetsejer, eller hvis aktiviteten strider imod vores fællesskabsregler.

Toplister
For alle aktiviteter skal der angives minimum én og maksimalt tre toplister.

Tags
Kan bruges til at angive nogle ord, som andre brugere kan tænkes at ville lede efter for at finde din aktivitet. Det kunne være ”Bioblitz”, ”Fugle”, ”Rødby” eller lignende.

 

Faellesskaber13

 


Når du vælger ”Gem”, bliver din aktivitet oprettet og er klar til at blive fundet af andre brugere.