Sidst opdateret d. 15. maj 2024

Forum

Forummet gør det muligt for brugere i et naturfællesskab at kommunikere mere generelt end de har kunnet tidligere, hvor kun kommentarsporet (mikroforum) på de enkelte fund har været tilgængelig.  

Forummet gør det muligt for brugere i et naturfællesskab at kommunikere mere generelt end de har kunnet tidligere, hvor kun kommentarsporet (mikroforum) på de enkelte fund har været tilgængelig.  

Forummet kan oprettes på alle “Naturfællesskaber” og “Øvrige fællesskabsrum”, men ikke på “Aktiviteter”. 

Sådan får du et forum i dit Fællesskab

Det er Fællesskabets administrator, der kan aktivere forummet for et fællesskab - enten ved oprettelse af Fællesskabsrummet eller ved at administratoren redigerer i opsætningen.

Administratoren af fællesskabet bestemmer rammerne for forummet, dvs. hvilke emner og spørgsmål, der er relevante - og kan/bør angive det i Fællesskabets beskrivelse.

OBS: Hjælp til bestemmelse af specifikke fund hører fortsat hjemme i kommentarsporet under det enkelte fund, så andre brugere har mulighed for at følge artsbestemmelsen.

Det er et krav for at kunne tilføje forum, at der er mindst to Arter-brugere, der kan fungere som moderatorer. Deres opgave vil være at sikre at diskussionerne overholder Arters vilkår for god tone, og tager aktion over for brugere, som ikke følger disse. Læs mere om visionen og retningslinjerne for forummet her. Er du moderator, kan du læse guiden for moderatorer på forummet

Klik på 'Redigér fællesskab' og find 'Tilføj forum'.

Forum

 

Der skal angives minimum to moderatorer for at forummet kan aktiveres.

Forum2 (1)

 

Når forummet er aktiveret, ser det efterfølgendes således ud på forsiden af fællesskabet. 

Forum3

 

Nye tråde oprettes ved at skrive en passende overskrift – her anbefales det at væer så præcis som muligt med emnehovedet, ikke bare “Hjælp!”. Man kan som bruger altid redigere i overskriften af sin egen tråd. Moderatorer og administratorer kan også redigere i overskriften.

Derefter kan man stille sit spørgsmål og trykke “Opret tråd” .
Det er muligt at benytte “@” til at tagge en Arter-bruger og “#” til at tagge et taxon. Man kan lægge links ind til enten interne eller eksterne sider.

Forum4 (1)

 

Brugere der bliver tagget, får en notifikation på deres 'Overbliksside'.

Forum5

 

På forummet vises de nyeste tre tråde med mulighed for at se flere. Teksten vises i fed, hvis der er en ny tråd eller kommentarer i tråden, som du endnu ikke har læst.

Forum6

 

Du har som bruger mulighed for at: 

  • Følge en tråd (gøres automatisk, hvis man har skrevet i eller er blevet tagget i en tråd)  
  • Slå notifikationer fra (hvis man ikke længere ønsker at følge en tråd, f.eks. hvis man er blevet tilføjet af andre) 
  • Anmelde en tråd 
Forum7

 

Forum8

 

Når en tråd anmeldes, får moderatorerne en notifikation herom. Hvis moderatoren ikke har reageret inden for syv dage, videresendes rapporten til Arters projektgruppe. 

Forum10

 

Moderatorer har mulighed for at:

  • Redigere i tråden
  • Slette hele eller dele af tråden
  • Lukke tråden
  • Udelukke brugere fra at deltage i det pågældende forum.
  • Moderator har desuden mulighed for at stjernemarkere svar i tråden som fremhæves som “gode svar” f.eks. hvis der kommer en særlig god forklaring på skillekaraktere for to arter, der ligner hinanden.

Fællesskabets administrator kan det samme som moderatorer. 

Forum11

 

Beslægtede emner