Sidst opdateret d. 8. november 2022

Slet dit fund

Sådan sletter du dit fund på arter.dk

Du har mulighed for at slettet dine egne fund i op til 48 timer efter indberetning. Herefter skal du kontakte Arter via. Kontaktformularen, hvis du ønsker dit fund slettet. Husk at oplyse fundnummer eller vedhæft et link til fundet. Begrundelse for tidsgrænsen på 48 timer kan du læse mere om længere nede på siden.

Sådan sletter du dit fund

  1. Gå til det fund, du ønsker at slette, og tryk på "Slet fund"-knappen

    Sletfundweb1


  2. Godkend dit valg om at slette dit fund

    Sletfundweb2


Tidsgrænse beskytter kvaliteten af data i Arter

Grunden til, at der på Arter findes en grænse på 48 timer for sletning af fund, er, at dataene i Arter skal være troværdige.

Et eksempel: En bruger lægger 100 fund i Arter efter at have besøgt det lokale gadekær. To uger senere benytter kommunens miljømedarbejder disse data i sit arbejde til at vurdere, hvordan gadekæret har det. Dermed har miljømedarbejderen også behov for at kunne gå ind at gense disse fund en måned senere uden at risikere, at alle 100 fund i mellemtiden er blevet slettet.

Det samme gør sig gældende, eksempelvis hvis en forsker har nået at sætte et stort forskningsprojekt i gang, som indeholder nye data.


Begrund dit ønske om sletning

Med andre ord kræver det også en god grund, hvis man gerne vil have slettet et fund, når der er gået længere tid end 48 timer.

Et fund skal naturligvis slettes, hvis det ved en fejl er blevet indrapporteret flere gange. Til gengæld bliver et fund ikke slettet, hvis begrundelsen er, at et billede er grynet og derfor ikke kønt at se på. Det er en vigtig pointe, og den er derfor også nævnt blandt regler og vilkår for Arter.

Du er altid meget velkommen til at skrive til os og spørge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan få slettet dit fund: Udfyld da kontaktformularen hos Danmarks Miljøportal.