Sidst opdateret d. 14. april 2023

Redigér artsnavn på fund

Sådan ændrer du artsnavnet på dit fund

Har du brug for at ændre artsnavnet på dit fund, kan du foreslå et nyt artsnavn via. “Foreslå ny art (eller slægt, familie, orden osv.)”-knappen.  

Man redigerer altså ikke artsnavnet via “Redigér fund”-knappen. Læs hvorfor, længere nede på siden. 

Det kan være en god idé at benytte kommentar-feltet til at beskrive, hvorfor man som finder har valgt at ændre sit artsforslag. Det vil hjælpe de øvrige brugere til at forstå, hvilket artsforslag, der må være det rette

Artsnavn1


Når du foreslår en ny art, vil du blive bedt om at vurdere dit nye forslag, der hjælper valideringen og andre brugere, der skal validere dit fund. 

Artsnavn3


Når det nye artsforslag er gjort, bliver din stemme fra dit tidligere forslag fjernet og flyttet til det nye artsforslag. Dit gamle forslag vil dermed miste point, og det er klart for andre brugere, hvilket artsforslag, der er det aktuelle. 

Artsnavn4

 

Finder man et fund fra en anden bruger, hvor man ikke er enig i artsnavnet, kan man også foreslå et nyt artsnavn til deres fund.  

Det er altså ikke muligt at ændre artsnavnet i “Redigér fund”, da det skal være gennemsigtigt, hvilke ændringer af artsnavnet til et fund gennemgår. Dette er vigtigt, når man skal vurdere, om der er tale om den ene eller anden art.

Artsnavn2