Sidst opdateret d. 3. juli 2023

Forsiden og menuerne på Arters webside

En kort gennemgang af, hvad du kan finde og gøre inde på de enkelte menuer på Arters webside.

Overblik2

'Overblik' - Arters forside

'Overblik' er den første side, du møder, hvis du er logget ind som bruger på Arter. Her kan du se din brugerstatistik, gå til dine egne fund og ture, se kommentarer og artsforslag til dine fund og nyheder fra aktiviteter, du følger (under Notifikationer) samt se andre brugeres fund, som du kan hjælpe med at artsbestemme og validere. 

'Arter lige nu'
På 'Overblik' kan du også gå på opdagelse i de nyeste fund på Arter. De fund, der vises under ’Arter lige nu’ er fund, som andre Arter-brugere og artseksperter synes er særligt interessante. Du kan vælge at filtrere på artsgrupper, du er særligt interesseret i - og du kan være med til at vælge, hvilke fund der skal vises på ‘Overblik’ ved at trykke på “hjertet” på de enkelte fund. 

'Fund'

Under 'Fund' kan du søge blandt alle fund på Arter ved hjælp af et interaktivt kort, hurtigsøgninger eller avancerede filtre. 

'Artsbogen'

I 'Artsbogen kan du søge i beskrivelser af alle danske arter og finde oplysninger om arterne og deres udbredelse i Danmark. 

'Bestem art'

Under 'Bestem art' kan du hjælpe andre brugere med at artsbestemme nye fund.
Bemærk, at du ikke kan se dine egne fund under 'Bestem art'.

'Fællesskaber'

Under 'Fællesskaber' kan du udforske og deltage i interessante aktiviteter med fokus på Danmarks vilde natur og følge naturfællesskaber - og du kan selv selv oprette aktiviteter, f.eks. en bioblitz, en svampetur eller et specialeprojekt.

Følger du en aktivitet eller et naturfællesskab, kan du se det under 'Fællesskaber'. Det er også her, du indsender fund til en aktivitet, du følger.

'Nyt fund'

Under 'Nyt fund' kan du indsende dine egne fund. Jo flere oplysninger, du sætter på dit fund, desto større betydning vil dit fund have for dem, der undersøger den danske biodiversitet. 

Under 'Nyt fund' kan du også oprette en tur med flere fund fra samme dag og lokalitet. 

Topbjælke med gode genveje
Topbar

 
'Få hjælp'
Hvis du får brug for hjælp og support, mens du udforsker Arter, kan du klikke på 'Få hjælp' øverst til højre i topbjælken på Arters webside. Du kan læse om hjælp til Arter i artiklen 'Gode råd til dig, der er ny bruger på Arter' (se 'Beslægtede emner' herunder).

'Søg i Arter'
Til venstre for 'Få hjælp' er der et søgefelt, hvor du kan søge efter arter, artsgrupper eller brugere. I artiklen 'Søgning på Arter' kan du læse mere om de forskellige indgange til at søge efter fund eller artsgrupper på Arters webside (se 'Beslægtede emner' herunder).

Din brugermenu
TIl højre for 'Få hjælp' kan du komme til din brugermenu ved at klikke på pilen ved siden af dit brugernavn. Via brugermenuen kan du blandt meget andet se dine egne fund og ture og rette dine indstillinger. I artiklen 'Din brugermenu' kan du læse mere om, hvad brugermenuen giver adgang til (se 'Beslægtede emner' herunder). 

Footer med genveje til viden og hjælp

Nederst på Arters webside kan du se, hvem der præsenterer og hvem der støtter Arter. Du kan også hente Arters feltapp, finde vej til vejledninger og support, følge Arter på Facebook og se statistik om Arter. 

Footer1 2Pix
Footer2 2Pix

Beslægtede emner