Sidst opdateret d. 31. marts 2023

Placering af fund

Nøjagtigheden for placeringen af dit fund er vigtig for den videnskabelige og forvaltningsmæssige værdi af dit fund

Når man indrapporterer et nyt fund, skal man angive fundets placering, der angives via. billedes geo-tag, enhedens placering eller af brugeren selv. Uanset typen af placering du benytter, bør du tjekke og rette dit funds placering, så usikkerheden i meter bliver mindst mulig.  

Placeringen for ens fund er vigtig for den videnskabelige og forvaltningsmæssige værdi og sandsynligheden af ens fund. Præcisionen og nøjagtigheden af placeringen af fundet er derfor vigtig. Jo mere nøjagtig og præcis placeringen for fundet er, jo mindre usikkerhed.  

Det er vigtigt at dele den nøjagtige placering for, at dit fund kan benyttes til videnskab, forskning og forvaltning, og for at andre kan genfinde dit fund. 

Placering for fund på Arters webside ser sådan ud: 

Placering1

 
For at formindske og rette usikkerheden for placeringen kan du gøre ringen om placeringspunktet mindre ved at zoome ind og trække i firkanten. Herved ændrer usikkerheden sig. Dette kan du blive ved med, til du har opnået den ønskede og mindst mulige usikkerhed i meter. 

Tip: Sidder man hjemme ved pc'en skal man sikre at placeringen ikke lægges ind ved skrivebordet.​​

Sløring af fund
Vælger du at sløre dit fund, er det stadig vigtigt at have en præcis placering for dit fund, da myndighederne holder øje med særligt truede eller sårbare arter. Naturforvaltere har mulighed for at se den sande position for fundet, og det er vigtigt, at data er korrekt, så de kan stole på det data, der bliver indberettet på Arter. 


Yderligere information om placering, sløring og værdien af et fund