Arter har rundet et skarpt hjørne: Den 10. september 2024 var en halv million artsfund blevet valideret.
Den smukke sommerfugl admiralen er en velkendt gæst i sensommerens frugtplantager og haver. Den har en særlig forkærlighed for søde frugter og saft, hvilket ofte får den til at flokkes om nedfaldsfrugt. Admiralen er nemlig på en vigtig mission – d...
BioBlitz er første skridt mod bedre biodiversitet hos TDC NET: Børnefamilier, sommerhusgæster og dedikerede artsnørder fandt i løbet af en fire timers BioBlitz mere end 300 arter på TDC NET´s 30 hektar store areal ved Skamlebæk i Odsherred.
45 naturkyndige med hver deres specialviden fandt i løbet af en BioBlitz på ét døgn 1.133 forskellige arter i Tofte Skov og Mose i Lille Vildmose. Der blev fundet sjældne mosser, laver og edderkopper. Sjældne planter som dværg-perikon og liden pil...
Karen Blixen Museum har for første gang arrangeret en BioBlitz specielt henvendt til børnefamilier, som udelukkende fokuserede på én artsgruppe: Edderkopper. Det blev en kæmpe succes.
Over hele landet bliver der sommeren igennem arrangeret BioBlitz forskellige steder. Det er arrangementer, hvor fagfolk og frivillige i et afgrænset tidsrum kortlægger arter i et bestemt område.
Danmark kan nu tælle 18 flagermusarter. Fundet blev gjort af en af Arters brugere, og flagermusarten er nu bekræftet af danske såvel som udenlandske eksperter.
Arter er klar med en ny release på appen. Læs her, hvilke nye funktioner og fejlrettelser den nye version indeholder.
Arter er klar med en ny release på webportalen. Læs her, hvilke nye funktioner og fejlrettelser den nye version indeholder.
Hvor mange arter har vi i Danmark? Kom til online foredrag med Arter
Med supplerende informationer kan dit fund gøres anvendeligt til rødlistevurdering. Læs her, hvilke informationer der er særligt vigtige for udvalgte artsgrupper.
Den Danske Rødliste er en vurdering af knap 14.000 danske arters tilstand – altså hvor truet hver enkelte art er for at uddø. Rødlisten har til formål at gøre status over den aktuelle tilstand af den danske biodiversitet, og hvordan den sandsynlig...
MÅNEDENS ART for februar er trods sin rang som Danmarks største rovdyr noget så bedårende at se på – gråsælen (Halichoerus grypus).
Arter er klar med en ny release på webportalen. Læs her, hvilke nye funktioner og fejlrettelser den nye version indeholder.
Har du lyst til at prøve kræfter med artsbestemmelse og validering af fund? Så er det bare om at give det et skud, for det giver rigtig god mening. Det er nemlig en rigtig vigtig del af kortlægningen, at fund også bliver kvalitetssikret - og jo fl...