Sidst opdateret d. 12. oktober 2022

Sådan opretter du et nyt fund på Arter

Her finder du, hvad du skal gøre og vide for at oprette et nyt fund i Arter

For at oprette et fund på arter, skal du klikke ind på menuen Nyt fund. Indrapporteringen er en tretrinsraket af følgende trin:

1. Vedhæft et billede

Har du et eller flere billeder at dit fund, kan du uploade dem her. Du kan uploade op til fem billeder til dit fund, men de skal være i enten .jpg eller .jpng format.

Har du ikke nogle billeder, kan du dog fortsat godt oprette fundet, men så skal du angive et artsforslag, som gøres i næste trin. Har du ikke noget billede, skal du blot trykke på "Der er ikke taget et foto".

2. Hvad har du fundet?

I dette trin angiver du dit bedste bud på et artsforslag til dit fund. Er du i tvivl om den specifikke art, kan du oprette fundet med forslag til højere taxonomiske niveauer (læs mere om taxonomi her). Du fremsøger arter i søgefeltet og klikker på den ønskede art i resultatlisten.

3. Tjek dine oplysninger

I dette sidste trin kan du angive, hvor du gjorde fundet, af hvem og hvornår. Inden du indsender dit fund, kan du også vælge at tilføje yderligere oplysninger, såsom antal, livsstadie mm. Du kan læse mere om at tilføje yderligere oplysninger her.

Tur - en nyttig måde at indsende flere fund på en gang.

Har du været en tur i skoven, på stranden eller i byen, og undervejs gjort dig flere fund, kan du indsende disse på én gang ved at bruge funktionen Tur. Denne finder du oppe i højre hjørne under menuen Nyt fund.

Læs mere om ture her.